ماهواره، یا قمر مصنوعی، به دستگاههای ساخت بشر گفته میشود که در مدارهایی در فضا به گرد زمین یا سیارات دیگر میچرخند.
اهمیت ماهوارهها برای مخابرات و بررسی منابع زمینی و پژوهش و کاربردهای نظامی و جاسوسی روزافزون است. بخشی از پژوهشهای علمی و تخصصی که در آزمایشگاههای مستقر در فضا انجام میشود، هرگز نمیتوانست روی کره زمین جنبه عملی به خود گیرد.
نخستین ماهواره فضایی جهان اسپوتنیک-۱ (به معنی همسفر-۱ به زبان روسی) بود که در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۳۶ (۴ اکتبر ۱۹۵۷) به مدار زمین پرتاب شد. پرتاب اسپوتنیک-۱ به مدار زمین آغازگر عصر فضا و مسابقه فضایی شد.
:: برچسبها:
ماهواره ,
:: بازدید از این مطلب : 189
فایروال وسیله ای است که کنترل دسترسی به یک شبکه را بنابر سیاست امنیتی شبکه تعریف می کند.علاوه بر آن از آنجایی که معمولا یک فایروال بر سر راه ورودی یک شبکه می نشیند لذا برای ترجمه آدرس شبکه نیز بکار گرفته می شود.
:: برچسبها:
فایروال چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 129
روترها که از لحاظ معنایی مسیر یاب معنی می دهند مسیر یابی در شبکه را انجام می دهند درحقیقت آنها بسته ها (Packet) اطلاعاتی موجود در شبکه را دریافت کرده و کوتاه ترین مسیر را برای رسیدن این متن از سرور اصلی به کامپیوتر کاربر پیدا می کنند , پیدا کردن کوتاه ترین مسیر از میان میلیون ها مسیر گوناگون .
«رانژه کردن» اصطلاحی رایج در مخابرات ایران که به معنای انجام سیم کشی در مراکز مخابراتی است. لازم به توضیح است این اصطلاح برای هرگونه سیم کشی در مراکز مخابراتی از جمله خطوط تلفن ثابت و خطوط دیتا، استفاده میشود.
در داخل هاب , تمام پورتها به هم وصل هستند و تمام ايستگاههای کاری شبکه از طريق هاب به هم وصل بوده و دارای مسير يکسان ميباشند , که احتمال برخورد (Collision) پيش مي آيد. مسير يکسان همچنين باعث ميشود که وقتی 5 کامپيوتر با سرعت 100 Mbps به هاب متصل هستند , اين 5 کامپيوتر سرعت 100 Mbps را به اشتراک بگذارند و پهنای باند 20 Mbps